Ohňostroje na juhu stredného Slovenska budú skromnejšie

31.12.2012 Lučenec

Rimavská Sobota/Lučenec 31. decembra (TASR) - Reprodukovaná hudba, primátorský punč a polnočný ohňostroj pripravuje na dnešnú noc samospráva Rimavskej Soboty. Podobnú zábavu, ale lacnejšiu ako vlani chystajú aj v susednom Lučenci.

Obyvateľov mesta príde na námestie pozdraviť aj primátor Jozef Šimko. "Je to u nás už tradícia a neporušíme ju ani tento rok," povedal Šimko. Tradíciu zachovajú aj v susednom Lučenci. "Bude zábava a aj ohňostroj, len to bude lacnejšie ako vlani. Jednoducho musíme šetriť," dodala hovorkyňa Lučenca Mária Horňáková.

V Tisovci Silvestrovský program z peňazí radnice zrušili úplne. "V Hnúšti máme tradíciu ponúkať varené víno. Zostaneme pri nej aj tento rok a bude aj ohňostroj," skonštatoval primátor Michal Bagačka. Varené víno preferujú aj v Tornali. "Určite prídem medzi ľudí na námestie, ale mesto ohňostroj tento rok organizovať nebude," doplnila primátorka Anna Szögedi.

Iba ohňostrojom privítajú nový rok v Jelšave. "Dostali sme sponzorský dar 600 eur a túto sumu sme použili na nákup pyrotechniky," povedal primátor Milan Kolesár.
 

Vyberte región

mark